Свимка PexelsВажна новина обявиха от сърцето на Европа. Европейският парламент гласува резолюция, в

...
Свимка PexelsВажна новина обявиха от сърцето на Европа. Европейският парламент гласува резолюция, в
Коментари Харесай

ЕП иска корупцията да се наказва със закона Магнитски

Свимка Pexels

Важна новина обявиха от сърцето на Европа. Европейският парламент гласоподава резолюция, в която приветства световния режим на Европейски Съюз за наказания за нарушавания на правата на индивида и приканва корупцията да бъде включена като наказуемо закононарушение.

Корупцията има опустошително влияние върху правата на индивида и постоянно подкопава вярното действие и легитимността на институциите, както и правилата на правовата страна, се показва в резолюцията.

Но за разлика от сходни схеми по света, като да вземем за пример Глобалния закон " Магнитски " на Съединени американски щати, актуалният Глобален режим на наказания на Европейски Съюз за правата на индивида, признат през декември 2020 година, не включва корупцията по отношение на нарушавания на правата на индивида като закононарушение, наказуемо с ограничаващи ограничения.

Парламентът желае да промени това и приканва Европейската комисия да показа законодателно предложение, което да разшири обсега на Глобалния режим на Европейски Съюз на наказания, с цел да обхване този вид закононарушения под закона " Магнитски "

Евродепутатите следва също по този начин да могат да оферират случаи на съществени нарушавания на правата на индивида, с цел да се увеличи легитимността на режима на наказания.

Освен това членовете на Европарламента упорстват за приобщаващ развой, който да улесни присъединяване на гражданското общество.

В текста се упорства също по този начин да се вкара гласоподаване с квалифицирано болшинство, когато се одобряват наказания в обсега на Глобалния режим на Европейски Съюз на наказания, защото по този метод режимът ще се ползва по-ефективно.

Ответните наказания целят да възпрат Европейски Съюз от отбраната на правата на индивида

В допълнение, членовете на Европарламента осъждат всевъзможни ответни наказания, наложени на Европейски Съюз, неговите институции и членове на Парламента, органи или жители, само поради това, че пазят правата на индивида, демокрацията и върховенството на закона посредством Глобалния режим на Европейски Съюз.

Отговорът на Съюза на сходни ответни ограничения от страна на трети страни би трябвало да бъде бърз и съгласуван, показват те и прибавят, че двустранните съглашения с тези страни не би трябвало да подкопават рамката за наказания на Европейски Съюз и доверието във външната му политика като цяло, написа eurocom.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР